Pizzadeeg

Basisrecept pizzadeeg
voor 4 pizza's

Ingrediënten:

  • 3 deciliter warm water
  • 1 zakje instant gistkorrels
  • 2 theelepels suiker
  • 500 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 4 eetlepels olijfolie

Bereiding:

  1. Doe de gist in een kom en los de gist met de suiker op in 1 deciliter van het warme water. Roer tot de gist is opgelost.
  2. Meng de bloem en het zout in een beslagkom goed door elkaar. Maak een kuiltje in het midden van het bloemmengsel en schenk hierin de gistoplossing, de olie en de rest van het water erbij.
  3. Meng het pizzadeeg zorgvuldig met de hand tot een samenhangende massa.
  4. Het deeg moet van de kom loslaten.
  5. Indien het deeg te plakkerig blijf voeg je een kleine hoeveelheid bloem toe. Indien het deeg te compact blijft voeg je een kleine hoeveelheid water toe.
  6. Bestuif een ondergrond met bloem en neem het pizzadeeg uit de kom.
  7. Rol het pizzadeeg met 1 hand zodat er een rol ontstaat.
  8. Draai het pizzadeeg een kwartslag en vouw het dubbel.
  9. Rol het pizzadeeg met 1 hand weer uit zodat er een korte rol ontstaat.
  10. Herhaal dit tot het pizzadeeg soepel en elastisch is geworden.(minimaal 10 minuten kneden)
  11. Verdeel het deeg in 4 porties en maak van elke portie een bal.
  12. Laat deze afgedekt ongeveer 2 uur rijzen op een warme plek.
  13. Bestuif het werkblad met bloem en rol het pizzadeeg uit tot een cirkel met een diameter van ongeveer 20 centimeter.
  14. maak de randen iets dikker zodat de saus er niet af kan lopen.

Tips:

  • Goed pizzadeeg voel plakkerig aan maar laat geen sporen achter op het werkblad of je handen. 
  • Je kunt het pizzadeeg ook machinaal kneden. 
Laden...